четвер, 30 травня 2019 р.

Що таке "Вааагх!" і з чим його їдять

Всесвіт Warhammer 40k наповнений великою кількістю різноманітних моментів, що погано вкладуються в голові з першого разу, адже цей сеттінг старається вмістити в собі, як паладінів, ельфів, магію, та інші аспекти фентезі, так і космос, футуристичну зброю з обладунками та імперіями, що простягаються на величезну кількість планет, що нам відомі з більш скай-фай творів.

Темою нашого сьогоднішнього обговорення будуть орки, а також їх власна магія "Вааагх!". Як правило магія  світу Warhammer 40k ділиться на два типи: доволі типічне псайкерство та доволі рідка псіоніка. Псайкерство працює, як переведення енергії з паралельного світу "Варпу" і використання цієї енергії для утворення заклять. Псіоніка ж - це пряме використання сили свого розуму розуму для маніпуляції світом навколо. Орки мають спеціально відведених шаманів-псайкерів "Вірдбойзів"(Wierdboyz), але в них також є власна сила, що походить від псіоніки під назвою "Вааагх!". "Вааагх!" працює лише на впевненості орка, або групи орків в тому, що відбудеться певний результат їх діям. Наприклад, вони можутьпробити сталь простою палкою, якщо сильно в це повірять. Також це являється великою частиною тактики орків. Коли збирається багатотисячна армія орків, що вірять в свої комунні сили - це справжня сила, що здатна знищити цілі планети. Техніка орків ледве тримається на скотчі та соплях і точно не може рухатись, але з силою "Вааагх!" їх танки їздять навіть без гусениць. 
Один імперський комісар відірвав важливу роль під час однієї з найбільших битв з орками, захистивши цілу планету від повного знищення, використовуючи свої знання орків та навички командира. Кульмінація цїєї  битви відбулась в поєдинку один на один між самим комісаром та одним з Варбоссів орків. В бою комісар втратив свою руку і замінив її відірваною механічною клешнею Варбосса, що запрацювала через те, що орки навколо почали вірити в його можливість володіти подібним.

Немає коментарів:

Дописати коментар